Rijksmonument ‘De Lantaern’

Wonen in de luxe van nu, in de tijd van toe. De authentieke sfeer van het monumentale klooster uit 1894 blijft bij de renovatie zoveel mogelijk behouden. Het voormalige klooster met de bijbehorende bewaarschool en meisjesschool aan de Utrechtsestraatweg 4 in Nieuwegein wordt getransformeerd naar 15 koopappartementen met een luxe uitstraling.

Omgeving

De oude dorpskern van Jutphaas is flink in ontwikkeling en groeit uit tot een aantrekkelijke woonwijk. In de kloosterappartementen van De Lantaern geniet je van de goede dingen des levens. Ook buiten het voormalige klooster ben je van alle gemakken voorzien. De appartementen liggen langs het Merwedekanaal en vlakbij het stadscentrum van Nieuwegein met het overdekte winkelcentrum City Plaza en sportvoorzieningen op een steenworp afstand. Zoek je het liever verderop? Binnen een paar minuten ben je met de auto op de A2, A12 en A27. De bus stopt praktisch voor de deur en zet jou binnen 20 minuten af in Utrecht.

De ligging

Aan de buitenzijde ademen de appartementen historie uit en van binnen zijn ze luxe afgewerkt. Hierdoor ontstaat een unieke woonbeleving. Je vindt een oase van rust en ruimte in dit markante kloostergebouw dat gelegen is in de oude dorpskern van Juthpaas. Het pand ligt iets van de weg af met daarachter een rij monumentale beuken. Vanaf de voorzijde is er ruimschoots zicht op het kabbelende water.